ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ: Οι ιδιωτικές σχολές ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού ανακοινώνουν τη δημιουργία υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στη Λεμεσό

0

Λεμεσός
Οκτώβριος 2023

Η PASCAL Education είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια εξέλιξη – ορόσημο που υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να παρέχει εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών. Με ακλόνητη αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία και την ολιστική ανάπτυξη των μαθητών μας, είμαστε υπερήφανοι για την υλοποίηση των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεών μας, στη Λεμεσό.

Οι νέες εγκαταστάσεις των Σχολών, θα βρίσκονται σε προνομιακή τοποθεσία στην περιοχή της Παλώδειας στη Λεμεσό, παρέχοντας ένα ήρεμο και ευνοϊκό σχολικό κλίμα που υποστηρίζει την ανάπτυξη της γνώσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.

Ο κ. Ανδρέας Ανδρέου, Εκτελεστικός Διευθυντής των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ στη Λεμεσό, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη σημαντική αυτή εξέλιξη, την ενιαία, δηλαδή, συστέγαση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, στις νέες σχολικές μας εγκαταστάσεις. Με το υπερσύγχρονο αυτό έργο, πραγματοποιείται ένας πολύ σημαντικός στόχος που είναι η παροχή απρόσκοπτης εκπαιδευτικής εμπειρίας για όλους τους μαθητές μας, από τα πρώτα τους σχολικά βήματα, από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, μέχρι τη μετάβασή τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εργαζόμαστε εντατικά για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση του τεράστιου αυτού έργου και ανυπομονούμε να δούμε τους μαθητές μας να ευδοκιμούν στο νέο τους σχολικό περιβάλλον».

Ο κος Joseph Merhi, Διευθύνων Σύμβουλος της AGC Contractors Ltd, δήλωσε: «Είναι τιμή για εμάς και είμαστε ευγνώμονες που επιλεχθήκαμε να κατασκευάσουμε το σχολικό συγκρότημα των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ στη Λεμεσό. Αυτή η επιλογή, όχι μόνο σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της εταιρείας μας, αλλά ενισχύει επίσης τη σχέση των δύο οργανισμών που έχει ανθίσει εδώ και δύο δεκαετίες. Η μακροχρόνια συνεργασία μας με την PASCAL Education χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, αμοιβαίο σεβασμό και κοινή δέσμευση για αριστεία στην εκπαίδευση και στον κατασκευαστικό τομέα».

Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν σύγχρονες, διαδραστικές αίθουσες διδασκαλίας (28 για το Δημοτικό και 36 για το Γυμνάσιο / Λύκειο), εργαστήρια Τεχνολογίας και Επιστημών, εργαστήρια STEAM, καθώς και αίθουσες Τέχνης και στούντιο Μουσικής. Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις, θα υπάρχει αθλητικό συγκρότημα με θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα σάλας, καλαθοσφαίρισης, πετόσφαιρας, χάντμπολ και γήπεδο στίβου, με στόχο όχι μόνο τη βελτίωση και διασφάλιση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, αλλά και ευρύτερα στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους.   

Εφαλτήριο γνώσης και καλλιέργειας παιδείας θα αποτελέσει η υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη που θα διαθέτει εκτεταμένη συλλογή βιβλίων και ψηφιακών πόρων, καθώς και βιβλιοπωλείο, ενώ το κλειστό αμφιθέατρο που θα δημιουργηθεί, θα αξιοποιηθεί ως χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων. Το εστιατόριο και οι καφετέριες θα χρησιμεύουν ως χώρος φιλοξενίας, επικοινωνίας και εστίασης, τόσο για τους μαθητές, αλλά και για το προσωπικό και τους επισκέπτες μας.

Το προσωπικό, οι γονείς και οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν άνετους και ασφαλείς χώρους στάθμευσης, εσωτερικούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, καθώς και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τέλος, οι νέες μας εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Το νέο σχολικό συγκρότημα ακολουθεί σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την  περιβαλλοντική υπευθυνότητα, που αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα σχολεία της Globeducate.

Η PASCAL Education αποτελεί κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό, αφοσιωμένο στην αριστεία στον τομέα της εκπαίδευσης. Με μια πλούσια ιστορία, πέραν των τριάντα ετών, καλλιεργούμε και προωθούμε την ολιστική ανάπτυξη των μαθητών μας, καθιστώντας τους, παράλληλα, υπεύθυνους, ενεργούς, συνειδητοποιημένους πολίτες του κόσμου που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον. Το νέο υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα στη Λεμεσό, με τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις και αναβαθμισμένη πλέον μορφή, υπόσχεται να αποτελέσει σταθμό στο σχολικό ταξίδι των παιδιών σας.