Στην Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού λειτουργούν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) όμιλοι δημιουργικότητας και δράσης

0

Λεμεσός
Οκτώβριος 2023

Πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές συμμετέχουν σε Όμιλο που επιλέγουν. Τις ημέρες αυτές, οι μαθητές, αφού παρακολουθήσουν τις δύο (2) πρώτες περιόδους τις διαλέξεις ή τα εργαστηριακά σεμινάρια που διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος Προσωπικής και Κοινωνικής Αγωγής, μεταβαίνουν στον Όμιλό τους περνώντας ευχάριστα την ημέρα τους και αποκτώντας ένα καινούριο ενδιαφέρον ή/και μια καινούρια δεξιότητα.

Μέσω του συστήματος των Ομίλων, οι μαθητές έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν μέσα από μια λίστα Ομίλων οι οποίοι καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, δεξιοτήτων και γνώσεων. Πολλοί από τους Ομίλους παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν αναγνωρισμένα πιστοποιητικά/διπλώματα από εξωτερικούς φορείς και οργανισμούς, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους και ενισχύοντας ταυτόχρονα την επιτυχή εισδοχή σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Για τη φετινή σχολική χρονιά λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) Όμιλοι είτε δημιουργικότητας είτε δράσης.

Αρχικά, όσον αφορά τους δημιουργικούς Ομίλους λειτουργεί ο Όμιλος Τέχνης για τους μαθητές που τους ενδιαφέρει η τέχνη και το σχέδιο, ο Όμιλος Κοινωνικής Προσφοράς, στον οποίο οι μαθητές επισκέπτονται διάφορα ευαγή και άλλα ιδρύματα προσφέροντας βοήθεια, ο Όμιλος Πρώτων Βοηθειών που τους εξασφαλίζει δίπλωμα Πρώτου Βοηθού, ο Όμιλος Ρομποτικής στον οποίο οι μαθητές εξερευνούν τις άπειρες δυνατότητες που δίνει ο τομέας αυτός, ο Όμιλος Wood Wizards στον οποίο ειδικεύονται σε ξύλινες κατασκευές, ο Όμιλος Make – up για τους λάτρεις του μακιγιάζ, ο Όμιλος Αγγειοπλαστικής στον οποίο ανακαλύπτουν τη μαγεία του πηλού, ο Όμιλος  Γκράφιτι και ο Φωτογραφικός Όμιλος που δραστηριοποιείται στη Φωτογραφική Εταιρεία.

Παράλληλα, λειτουργούν Όμιλοι Δράσης στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Όμιλοι Γκολφ, Τένις, Padel, Basket, Aerial Skills, Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών, Ιππασίας, σκοποβολής, Τοξοβολίας, Παιχνιδιών στόχων, Ενόργανης και Καλλισθενικής Γυμναστικής και οι Όμιλοι Extreme Sports και Γ΄ Λυκείου που περιλαμβάνουν αναρρίχηση, go- karting, paintball και επισκέψεις σε περιπετειώδη πάρκα.

Όλοι οι Όμιλοι λειτουργούν κάτω από την εποπτεία καθηγητών των Σχολών αλλά και με την καθοδήγηση γνωστών ονομάτων στον κάθε τομέα.