Βιωματικό Μάθημα Ανατομίας στην Ιδιωτική Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας

0

Λευκωσία
Οκτώβριος 2023

Οι τελειόφοιτοι μαθητές του κλάδου Θετικών Επιστημών της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής Λευκωσίας συμμετείχαν στο βιωματικό μάθημά τους στην ανατομία νεφρού, αναλύοντας τη δομή και λειτουργία του, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Η κυρία Στέφανη Προκοπίου, καθηγήτρια Βιολογίας, μίλησε για τη σημασία του εργαστηρίου. “Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι μαθητές την σημασία των νεφρών για την υγεία μας. Είναι γνωστό ότι η ανατομία δεν είναι απλά ένα μάθημα στα βιβλία, αλλά κάτι που πρέπει να βιώσει κανείς.  Αλλά πέρα από την εκπαιδευτική πλευρά, αυτή η πρακτική εμπειρία διδάσκει την αξία της ομαδικότητας. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι ένα παράδειγμα του πώς επιδιώκουμε να διδάξουμε, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και μέσα από πρακτικές δραστηριότητες.”

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν, γιατί το συγκεκριμένο όργανο είναι τόσο σημαντικό. Με απλά λόγια, το νεφρό είναι χρήσιμο για τη διατήρηση της υγείας μας, αφού εξασφαλίζει τη ορθή χημική ισορροπία του οργανισμού μας.

Οι μαθητές της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας, με τη στήριξη των καθηγητών τους, συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τη γνώση τους μέσω εμπειριών που τους δίνουν πολλά περισσότερα από ό,τι μόνο τα βιβλία. Αυτές οι πρακτικές εμπειρίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση όχι μόνο καλύτερων μαθητών, αλλά και καλύτερων πολιτών, έτοιμων να συμβάλουν στον κόσμο. Αποτελούν μια επιπλέον απόδειξη της δέσμευσης των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ και του δικτύου Globeducate στην ακαδημαϊκή αριστεία.