3ο βραβείο στον διαγωνισμό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Νοιάζομαι, Δρω, άρα Ζω» σε μαθήτρια του PASCAL Private English School Larnaka.

0

Λάρνακα
Μάιος 2023

Την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, σε εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) απονεμήθηκε στη μαθήτρια του PASCAL Private English School Larnaka, Μάμα Ελένη 4C στην κατηγορία Β΄ για το ΛΥΚΕΙΟ, το 3o  βραβείο για τον διαγωνισμό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Νοιάζομαι, Δρω, άρα Ζω». 

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Α΄ – Β΄ Λυκείου Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων. Σε αυτόν υποβλήθηκαν 60 συμμετοχές και βραβεύθηκαν συνολικά δέκα μαθητές/-τριες, ανάμεσά τους και η μαθήτρια μας.

Η Ελένη μέσα από το βραβευμένο κείμενό της ύμνησε τον Εθελοντισμό ως την ανεκτίμητη αξία της σύγχρονης εποχής και έστειλε ταυτόχρονα με έναν ιδιαίτερο τρόπο το δικό της ηχηρό μήνυμα για τη σημασία του. Ακολουθεί απόσπασμα του κειμένου που βραβεύτηκε.

Και κατέληξα… Ο εθελοντισμός είναι τα θεμέλια ενός στέρεου κόσμου, με κίνητρο την αγάπη, είναι στάση ζωής, πράξη ανθρωπιάς και καλοσύνης. Είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο τον εαυτό μας, την πατρίδα μας, την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο. Η συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ικανή να αλλάξει τον κόσμο αυτό, να καταπολεμήσει τη φτώχεια, την πείνα, τον πόνο, τη δυστυχία, να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάσουν ξανά. 

Και έτσι πια κοιμάμαι και ξυπνώ για ένα σκοπό. Αυτό με δίδαξε η εμπειρία της Αφρικής. Τελικά ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ικανός να σε ξυπνήσει, να σε κάνει Άνθρωπο. 

Σε φιλώ,

Μια ψυχή που βρήκε τον δρόμο της

Υστερόγραφο: Πόσο μου έλειψε το χαμόγελο του Γιοχάνες…

Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στη μαθήτριά μας, όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτρια της κα. Μαρία Παπαγαπίου, Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας.