Η ΣΧΟΛΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PASCAL Education επιδιώκει την παροχή της εκπαίδευσης που αναπτύσσει, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, ενεργούς και δημιουργικούς νέους, οι οποίοι, αποφοιτώντας θα έχουν κατανοήσει και ενστερνιστεί ότι η μάθηση αποτελεί μια δια βίου διαδικασία, στην οποία θα λαμβάνουν ενεργά μέρος. Παράλληλα επιδιώκει να προετοιμάσει νέους ικανούς, με κριτική σκέψη, φιλευσπλαχνία και σφαιρική γνώση, ώστε να εργαστούν για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου η κατανόηση και αποδοχή άλλων πολιτισμών να είναι προϋπόθεση προόδου και επιτυχίας.

Η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ έχει ως στόχο οι μαθητές της να γνωρίζουν πως, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, προβάλλει αδήριτη η ανάγκη να αναπτύξουν την ικανότητα πρόβλεψης της αλλαγής αλλά και να ανταποκρίνονται σ’ αυτήν εγκαίρως και επαρκώς.

Οι μαθητές παροτρύνονται να δείχνουν ενδιαφέρον για καίρια παγκόσμια ζητήματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον και να αποδέχονται το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, ως πολίτες του κόσμου.

ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ

Η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ ιδρύθηκε το 2001 στη Λευκωσία και το 2002 στη Λεμεσό. Είναι Ιδιωτική Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης του ιδίου τύπου με τα δημόσια σχολεία, με πλήρη αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Η επιλογή τελειόφοιτων μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης γίνεται με εισαγωγικές εξετάσεις στα Μαθηματικά και Νέα Ελληνικά. Μαθητές-απόφοιτοι του PASCAL Primary School δεν υποχρεούνται σε εισαγωγικές εξετάσεις. Η Σχολή δέχεται μαθητές από άλλα ιδιωτικά ή και δημόσια σχολεία για τις ενδιάμεσες τάξεις, νοουμένου ότι υπάρχουν κενές θέσεις. Οι μαθητές εγγράφονται εφόσον γίνει αξιολόγηση του τελευταίου Δελτίου Επίδοσης ή/και πετύχουν σε προσωπική συνέντευξη ή/και πετύχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις.

Η Σχολή ακολουθεί και εφαρμόζει τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τα οποία εμπλουτίζονται ως προς το περιεχόμενο και ενισχύονται ως προς τον διδακτικό χρόνο. Οι μαθητές συμμετέχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις, τόσο για την απόκτηση Απολυτηρίου, όσο και του «Πιστοποιητικού Πρόσβασης» και «Γενικού Βαθμού Κατάταξης» για κατανομή θέσεων στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας. Επίσης, συμμετέχουν υποχρεωτικά στην εξέταση για την απόκτηση του IGCSE English as a Second Language ή/και IELTS, καθώς επίσης και στις εξετάσεις για το ICT Starters.

Εναλλακτικά, η Σχολή προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου να παρακολουθήσουν – μέσω του PASCAL English School – είτε το Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου/International Baccalaureate Diploma Programme είτε το πρόγραμμα 4 GCE A Levels. Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, στους μαθητές απονέμεται και το Απολυτήριο του PASCAL English School. Τα PASCAL English School Λευκωσίας και Λάρνακας είναι διαπιστευμένα ως International Baccalaureate Schools.

Η Σχολή καλλιεργεί ένα περιβάλλον υγιούς άμιλλας, όπου τα υψηλά επίπεδα πειθαρχίας λειτουργούν ως αρχές που ο μαθητής διδάσκεται να ενστερνίζεται και να τηρεί ως στάση ζωής. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα ενισχύεται από ένα ευρύ φάσμα υποχρεωτικών εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων, με στόχο τη μύηση των μαθητών σε εμπειρίες που θα καλλιεργήσουν τις ηγετικές και οργανωτικές τους ικανότητες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα αισθήματα ομαδικότητας, συνεργασίας και φιλαλληλίας. Οι απόφοιτοί μας αποκτούν την ωριμότητα και τις δεξιότητες ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις τόσο της περαιτέρω ακαδημαϊκής τους πορείας, όσο και στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Η Σχολή διατηρεί διαχρονικά πολύ υψηλά ποσοστά εισδοχής των τελειοφοίτων της στα κυπριακά δημόσια πανεπιστήμια, ενώ όλοι οι απόφοιτοί της που διεκδικούν θέση, εξασφαλίζουν εισδοχή στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι απόφοιτοι της Σχολής γίνονται επίσης δεκτοί σε κορυφαία βρετανικά, άλλα ευρωπαϊκά, αμερικανικά και άλλα πανεπιστήμια, μόνο με το Απολυτήριο της Σχολής και το πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας IGCSE English as a Second Language ή/και IELTS.