ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΕΛΑΡΗ
Απόφοιτη

«Εξασφάλισα θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρόλα αυτά, όνειρό μου ήταν να σπουδάσω Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, όπου και φοιτώ. Στο σχολείο μου είχα την τύχη να ζήσω αναντικατάστατες εμπειρίες: τη συμμετοχή στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου, την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νεολαίας στη Λάρισα, τα προγράμματα “Duke of Edinburgh“ και ναυαγοσωστικής, καθώς και την επιλογή μου στο The Benjamin Franklin Transatlantic Fellows στις ΗΠΑ και στο πρόγραμμα “Euroscola“ στο Στρασβούργο. H Eλληνική Σχολή ΠΑΣKΑΛ δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να αναπτυχθούν έξω από τα πλαίσια της σχολικής μάθησης, καθώς και να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά τους. Όλα αυτά οφείλονται στους εξαιρετικούς ανθρώπους, εκπαιδευτικούς και προσωπικό, που ήταν πάντα δίπλα μας για οτιδήποτε, σαν δεύτερη οικογένεια. Στο χέρι κάθε μαθητή είναι να εντοπίσει αυτό το πλεονέκτημα που μάς δίνει η Σχολή και να αρπάξει αυτές τις ευκαιρίες, οι οποίες μετέπειτα θα γίνουν εμπειρίες ζωής.»

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΒΑΣΟΥ
Απόφοιτη Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ, University of Cambridge, London School of Economics

«Είναι ευλογία να φεύγεις κάθε μέρα από το σπίτι σου για να πας στη δεύτερή σου οικογένεια! Στο σχολείο ένιωθα αγάπη, ασφάλεια, νοιάξιμο. Ήμουν η Χρυστάλλα και όχι ένας αριθμός. Σε τέτοιο περιβάλλον, δεν μπορούσα παρά να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να αδράξω τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν, επιδιώκοντας το καλύτερο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα απλόχερα μου πρόσφεραν στην Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ!»

ΑΝΤΡΙΑ ΘΩΪΔΟΥ
Απόφοιτη, 5η θέση στις Παγκύπριες Εξετάσεις ανάμεσα σε 6,000 υποψήφιους με βαθμό πρόσβασης 19,89

«Ως φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναπολώ τα χρόνια φοίτησής μου στην Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ καθώς το σχολείο μου στοχεύει τόσο πνευματικά όσο και σωματικά στην υψηλή απόδοση και επίδοση κάθε μαθητή, εκμεταλλευόμενο πλήρως τις δυνατότητες και ικανότητές του σε όλους τους τομείς. Φοιτώντας σε αυτή τη Σχολή βελτιώθηκαν οι μαθησιακές μου επιδόσεις, απέκτησα κριτική σκέψη, συμμετείχα σε πολλές και διαφορετικές εξωσχολικές δραστηριότητες, κατανόησα ότι η μάθηση είναι μια δια βίου αξίας αρετή για αυτό πάντοτε πρέπει να την κυνηγούμε, απόκτησα κοινωνική μόρφωση, πράγμα πολύ σπουδαίο για την εποχή μας, και, προπάντων, πέτυχα τους στόχους και τις επιδιώξεις μου.»

ΚΑΛΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Απόφοιτη

«Φοιτώντας στο Αθλητικό Τμήμα Κολύμβησης της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ εξοπλίστηκα με μοναδικά εφόδια. Οι επιπλέον ώρες προπόνησης βοήθησαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και της τεχνικής μου με αποτέλεσμα να επιτύχω πολλαπλές διακρίσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 κατέκτησα: 1η θέση και Χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες, 3 Χρυσά μετάλλια στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, 4 Χρυσά μετάλλια στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Νέων κορασίδων, ανακηρύχθηκα ως Καλύτερη κολυμβήτρια της χρονιάς στην κατηγορία Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, ενώ συμμετείχα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών. Επιστέγασμα της προσπάθειάς μου τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τομέα του αθλητισμού είναι η προσφορά πλήρους υποτροφίας από το University of Alabama.»

ΕΥΑΝΘΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Μητέρα του Φίλιππου Νεοκλέους, απόφοιτου

«Η εμπειρία που αποκόμισα τα έξι χρόνια του γιου μου στη Σχολή ήταν πραγματικά πολύ πλούσια και μοναδική. Μπορώ να πω ότι για τον ίδιο τον γιο μου ήταν μεγαλύτερη αφού καθημερινά ζούσε καινούργιες εμπειρίες· εμπειρίες ζωής που τον έκαναν να ωριμάσει και να νιώσει πώς είναι ο κόσμος γύρω του πραγματικά. Εγώ ένιωθα ασφάλεια γιατί ο γιος μου βρισκόταν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και τόσο η Διεύθυνση του σχολείου όσο και οι καθηγητές ήταν δίπλα του. Ήμουν σίγουρη ότι η διδασκαλία γινόταν σε άριστα επίπεδα και φάνηκε αυτό από τις Παγκύπριες εξετάσεις που παρακάθισε ο γιος μου. Εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μόνο με το απολυτήριο της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ έγινε δεκτός σε 3 πολύ καλά Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι στη Σχολή συνέβαλαν στην καλύτερη εκπαίδευση και καθοδήγηση του γιου μου και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους στους γονείς.»

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΤΕΛΑΡΗΣ
Πατέρας Έλενας και Αγγελικής, αποφοίτων

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ολοκληρωμένη παιδεία που προσφέρει η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ εμψυχώνει τη νέα γενιά και τους παρέχει εφόδια να ενταχθούν ομαλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο για μια επιτυχημένη πορεία στα επόμενα στάδια της ζωής τους. Τα παιδιά μου, Έλενα και Αγγελική Κατελάρη, είδαν ήδη τα πρώτα τους όνειρα να πραγματοποιούνται και σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά σας. Η πρώτη μου θυγατέρα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανίας στον κλάδο της Ιατρικής και η δεύτερή μου θυγατέρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον κλάδο Επιστήμη της Διαιτολογίας και Διατροφής, αφού αυτές ήταν και οι πρώτες τους επιλογές. Συστήνω ανεπιφύλακτα την Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ σε κάθε γονέα που επιθυμεί, μέσω της παιδείας, τα παιδιά του να αποκτήσουν μια σφαιρική μόρφωση υψηλής ποιότητας, πάνω σε υγιείς βάσεις.»