Πρώτη ημέρα ομίλων των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας

0

Λευκωσία
Οκτώβριος 2023

Η πρώτη ημέρα ομίλων των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας διεξήχθηκε την Πέμπτη 24η Οκτωβρίου 2023, όπου οι μαθητές αντί για μάθημα, αφιέρωσαν την ημέρα τους σε έναν από τους 26 ομίλους που ο κάθε μαθητής επέλεξε, και επιδόθηκαν σε αθλητικές, επιστημονικές, δημιουργικές, ακαδημαϊκές και εθελοντικές δραστηριότητες, ανάλογα με την επιλογή τους.

Οι μαθητές, οι οποίοι επέλεξαν ομίλους σχετικούς με τον Αθλητισμό συμμετείχαν σε αγώνες paint ball, αυτοκίνητων go-kart,  ράγκμπι, και επιτραπέζιας αντισφαίρισης ή ασκήθηκαν στη yoga και στις πολεμικές τέχνες. Οι πιο περιπετειώδεις δοκίμασαν τραμπολίνο, αναρριχήθηκαν σε βράχους ή απέδρασαν από escape rooms.

Όσοι επέλεξαν ακαδημαϊκές και επιστημονικές δραστηριότητες επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για ένα εργαστήριο δημόσιας συζήτησης/αντιλογίας ή έμαθαν για την ανατομία της καρδιάς στα εργαστήρια της σχολής. Οι Eco-Warriors μας επισκέφθηκαν ένα εργαστήριο παραγωγής φωτοβολταϊκών, οι μηχανικοί μας επισκέφθηκαν το Πλανητάριο Κύπρου, και ο όμιλος Ρομποτικής μας προετοιμάστηκε για τους μελλοντικούς αγώνες.

Οι μαθητές με δημιουργική κλίση μαγείρεψαν στο εστιατόριο Food Park, έμαθαν για την τέχνη του μακιγιάζ στο εμπορικό κέντρο Nicosia Mall, χόρεψαν κάτω από τον ήχο μουσικής Hip Hop, δημιούργησαν χειροτεχνίες ή πήραν μαθήματα φωτογραφίας και γραφικών σχεδίων! Ο μουσικός όμιλος και η θεατρική ομάδα είχαν την πρώτη τους πρόβα, ενώ ο όμιλος σκηνογραφίας ξεκίνησε την προετοιμασία για τα νέα σκηνικά της φετινή παράστασης. Ο σκακιστικός όμιλος οργάνωσε αγώνες σκακιού.

Ο όμιλος Junior Achievement είχε την πρώτη του συνεδρία για τη συλλογή ιδεών, ενώ οι μαθητές του ομίλου εθελοντισμού καθάρισαν την παραλία Μακένζυ στη Λάρνακα. Τέλος, οι μαθητές που επέλεξαν πολιτιστικές δραστηριότητες επισκέφθηκαν τα Φυλακισμένα Μνήματα, την Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία και τη Μπιενάλε Τέχνης στη Λάρνακα.

Μέσω των ομίλων, η Ιδιωτική Ελληνική ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας λειτουργεί με ένα περιεκτικό, υποχρεωτικό πρόγραμμα εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να δίνεται με αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία στους μαθητές να καλλιεργήσουν τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Οι μαθητές μυούνται σε εμπειρίες που θα καλλιεργήσουν τις ηγετικές και οργανωτικές τους ικανότητες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα αισθήματα ομαδικότητας, συνεργασίας και φιλαλληλίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για τη φιλοξενία και τη συνεχή τους υποστήριξη:  Adventure Rooms, ARC, Paintball Cyprus, Daytona Raceway, Ungravity Climbing Centre, O.F.I.S Chess Club, Urban Oasis Dance Studio, Renzo Grazie Academy, Ομοσπονδία Rugby, Ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Yoga Love Story, την κ. Ραφαέλλα Χαραλάμπους (φωτογράφος) και την κ. Άννα-Μαρία Κυνηγού (Σχεδιάστρια Γραφικών).