Πρόγραμμα reBLUE – Πρωτοβουλία μαθητών της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας για καθαρές παραλίες

0
reblue cyprus

Λευκωσία
Απρίλιος 2023

Σε τελετή που έγινε την Τρίτη 19 Απριλίου 2023 στην παραλία Κόννος, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Cymepa Δρ. Μιχάλη Ιερίδη, παρέλαβε από τους μαθητές των Οικολογικών Σχολείων Pascal Private English School Lekfosia και Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας και τις εκπαιδευτικούς τους, ξύλινες κατασκευές για τις παραλίες Μακρόνησος και Λάντα, στις οποίες θα τοποθετούνται παιγνίδια που αφήνονται στις παραλίες, έτσι ώστε να μην καταλήγουν στα σκουπίδια, αλλά να χρησιμοποιούνται ξανά από τα παιδιά.

 

Οι κατασκευές εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου reBLUE που στόχο έχει τη μείωση των πλαστικών στις παραλίες και για το οποίο οι Σχολές ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας έχουν κερδίσει τον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, αφού ευχαρίστησε τις Σχολές για τις πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες τους όσο αφορά την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών παιγνιδιών, εξέφρασε τη στήριξη του Δήμου στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την κυκλική οικονομία, οι οποίες, όπως είπε, λειτουργούν επικουρικά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος ως Τοπική Αρχή για την αναβάθμιση, τόσο της περιβαλλοντικής του υπηρεσίας, όσο και στη διάσωση του περιβαλλοντικού πλούτου και του οικοσυστήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα είναι πάντοτε στη διάθεση των Σχολών για οποιεσδήποτε άλλες καινοτόμες ιδέες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξωδιδακτικές μας δραστηριότητες, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Space Centre